regi-banner Menu


Sorozatajánló: The Good Doctor, ami egyszerűen zseniális

Ősszel startolt el az ABC műsorán a The Good Doctor című sorozat. Kíváncsiságból belenéztem az első részbe, és teljesen rabul ejtett, egyszerűen imádom az egészet. A széria kreátora ugyanaz, aki a Doktor House-t készítette, így annyira azért nem meglepő a magas minőség.

the-good-doctor-01

Egy kórházas sorozatról van szó, három rezidens életét követhetjük nyomon. A főszereplő Shaun Murhpy, aki autista és savant szindrómás egyszerre. A fókusz egyértelműen rajta van. Zseniális orvos, olyan dolgokat vesz észre, ami mellett más elsiklana, és így ment életeket, de az autizmusa miatt rengeteg fura dolga van. Vagyis, ami nekünk, kívülről fura.

Azért is olyan jó ez a sorozat, mert hitelesen mutatja be, hogy milyen is egy autista ember élete, milyen nehézségekkel kénytelen szembenézni. A kreátorok időnként beemelik Shaun gyerekkorát is a történetbe, ami meglehetősen szomorú, de így kapunk teljes képet arról, hogy még annak is mennyire nehéz kitörnie, aki olyan tehetséges, mint Shaun.

A kedvenc részem kétségkívül az volt, amikor Shaun egy autista beteget kezelt, itt jött elő igazán a srác lelki világa. Egyszerűen összetört, ahogy az is, amelyikben a halott testvérére megszólalásig hasonlító srác volt a betege.

the-good-doctor-02

Szerencsére a többi szereplő is nagyon szerethető, és jó a történetszáluk. Jared kezdetben egy gazdag seggfejnek tűnt, de gyönyörűen lebontották rétegeire, egyre szerethetőbb.

A másik rezidens, Claire már az első perctől szimpatikus. Imádom a gondolatvilágát, és azt, amilyen ember. Ott jött ki a legjobban a személyisége, amikor a rasszista beteget kezelte. Olyan szépen átjött minden, és úgy sikerült a személyiségfejlődést belevinni, hogy közben hiteles maradt a karakter, és átjött az üzenet is.

A sorozat másik jó része, hogy nagyon jó heti beteges témákat szállítanak. Igen, a Doktor House-ban is ez volt, a The Good Doctor pedig tartja ezt a színvonalat. Viszont ami magasba emeli az egészet az, hogy ez nem egy epizodikus sorozat, a karakterfejlődés tetten érthető, és jók az átívelő szálak is.

the-good-doctor-03

Értékelés: 9/10

Számomra ez egy majdnem tökéletes sorozat, aminek így is imádom minden percét. Jók a színészi játékok, Freddie Highmore és Antona Thomas például zseniális. Érdekes témákat vetnek fel, és külön öröm, hogy megmutatják az autizmust is, de nem ez van a fókuszban. És pont ez a prespektíva teszi még szerethetőbbé a sorozatot.

Kinek ajánlom megtekintésre? Ha olyan kórházas szériát néznél, ami kiemelkedik a tömegből, és ami tényleg egyedi, akkor nagyon tudom ajánlani. Nekem kedvenc lett.

702 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok
Címkék:
Elôzô cikk: Következô cikk:
« »

Kíváncsi vagyok a véleményedre, szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Copyright Media-Addict.hu (c) 2008 - 2016 Minden jog fenntartva! | E-mail & Facebook | Látogatók: Online | Adatok